Image Courtesy of Pixabay.com Photographer

Respect voor Privacy | Stabiel | Compact en Snel | Updates alle Software | Open Source

Linux OS een perfect alternatief!

Door hardware levensverlenging ook nog eens goed voor het milieu!

Oudere hardware kan zeer zeker worden ingezet om GNU/Linux op te installeren. Een Windows PC van 5 jaar oud wordt al heel snel afgedankt en afgeleverd bij het milieupark. Dit is echt totale waanzin!

Een grondige schoonmaak, een harde schijf vervangen door bijvoorbeeld een SSD en in het geval van een laptop eventueel ook nog een nieuwe accu en de levensduur van je desktop/laptop kan wel verlengd worden met 5 jaar. Mijn oudste laptop een Lenovo draait zelfs redelijk met 2 GB geheugen en is inmiddels 17 jaar oud.

Als de computer dan ook nog een minimum geheugen aan boord heeft van 4 GB zal vrijwel elke GNU/Linux distrubutie riant draaien. Andere OS zijn met 4 GB niet vooruit te branden.

Omdat oudere hardware oorspronkelijk niet geoptimaliseerd is voor Linux is het mogelijk dat er wel eens wat kleine problemen de kop op steken maar meestal zijn die wel oplosbaar.

Momenteel zijn er steeds meer bedrijven die zich bezighouden met het leveren van nieuwe computers met een GNU/Linux OS. Dit is natuurlijk een mooie ontwikkeling omdat de hardware dan ook geoptimaliseerd is om perfect te werken met het GNU/Linux OS. Als je dan toch kiest voor nieuw dan adviseer ik wel om gelijk 8 GB aan geheugen te laten installeren. Die computer wordt in ieder geval super snel!

Bij de meeste leveranciers van computers met het GNU/Linux OS kan je de configuratie van je computer helemaal zelf bepalen. Je krijgt dus een unieke configuratie en geen éénheidsworst. Ben je al handig met Linux dan kan je de computer zelf samenstellen en bestellen zonder OS, de GNU/Linux installatie kan je dan zelf doen.

De basis installatie gaat normaal gesproken super snel. Het meeste werk is het aanpassen aan jou persoonlijke wensen en de keuzes maken voor al de software die je er nog bij wilt installeren. De basis installatie van de meeste distributies is al loaded met de meest gangbare software.

Copyright © linuxos.nl
Linux® is een geregistreerd handelsmerk van Linus Torvalds