Image Courtesy of Pixabay.com Photographer

Respect voor Privacy | Stabiel | Compact en Snel | Updates alle Software | Open Source

Linux OS een perfect alternatief!

Door hardware levensverlenging ook nog eens goed voor het milieu!

Bert AartsBert Aarts de initiatiefnemer van deze website is zich al vele jaren aan het verdiepen in het GNU/Linux besturingssysteem. Voor mij begon het allemaal met een oude Wang 386 PC met 2 harde schijven van 40 MB en daarop geïnstalleerd DOS en Windows 3.1.

Je moest echt pionieren. De Wang computers waren super degelijk maar de firma Wang bestond niet meer. Om toegang tot de BIOS van de computer te krijgen had je floppy's van Wang nodig. Tijdens werkzaamheden op een Middelbare school in België en een gesprek met het hoofd van de school kwam naar boven dat zijn broer bij Ford in Genk werkte op de afdeling ICT. Binnen 24 uur had ik de Wang floppy's.

Daarna volgde Windows 95, 98, XP en Windows 7. Voor een aantal Windows versies heb ik bedankt. Vanaf Windows 98 is tot op heden constant geexperimenteerd met het GNU/Linux OS.

Na Windows 7 was ik wel zo'n beetje klaar met Microsoft. Je was niet meer de baas over je eigen computer en ze gingen zelfs bepalen waar je met je bestanden op je computer naar toe moest. Ik wilde een PC met een besturingssyteem en het verdere denkwerk doe ik zelf wel maar dat bleek steeds ingewikkelder te worden. Ook het registreren van je OS, privacy en het datagraaiende verdienmodel heeft voor mij de definitieve overstap alleen maar makkelijker gemaakt. De leercurve na een definitieve overstap is echt No Big Deal.

Momenteel draaien al mijn computers en laptops volledig op GNU/Linux. Ik heb veel distributies getest en kan dan ook heel goed adviseren in distributie keuzes. Ik moet wel bekennen dat de Xfce Desktop voor mij favoriet is. Deze draait uitstekend op oude en natuurlijk super snel op nieuwe computers.

Ik probeer er naar te streven om voor Windows software een geschikt GNU/Linux alternatief in te zetten. De argumenten uit het verleden om GNU/Linux niet te gebruiken kunnen wat mij betreft allemaal in de Trash Can.

De website is gelanceerd in november 2021. Vanaf nu zal er constant data aan de site worden toegevoegd.

De website is gemaakt met het Joomla! CMS (versie 5) en is 100% geschikt voor Smartphones en Tablets. De website wordt gehost op het CloudLinux OS.

De panorama foto boven aan de website is gemaakt door een fotografe die haar werk ter beschikking stelt via pixabay.com

Copyright © linuxos.nl
Linux® is een geregistreerd handelsmerk van Linus Torvalds